Körkortshälsan

Läkarintyg körkort högre behörighet

Har du planer på att börja med buss, lastbil eller taxi? Då utfärdar vi det nödvändiga läkarintyg som är nödvändigt inför ansökan för dessa högre behörigheter.

Vi utfärdar läkarintyg digitalt för C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE och Taxi. Detta gör att Transportstyrelsen får ditt intyg direkt. Vi genomför synundersökning under läkarbesöket. Om du har linser tar du med ett färskt intyg från din optiker där din synskärpa framgår med och utan linser.

Om du har behov av intyg för diabetes så får du detta på köpet!

Ta med vid besöket: 

  • Glasögon
  • Medicinlista
  • Synintyg från optiker om du bär linser
  • Legitimation

Pris för intyg samt läkarbesök

1000 kr 

Betalning sker under läkarbesöket med swish eller kontant.

Mer info om läkarintyg för körkort med högre behörighet

Även för att behålla dina högre behörigheter måste du förnya dem innan giltighetstiden för de behörigheterna har gått ut. Här hjälper vi dig med den obligatoriska läkarundersökningen när du passerat 45 års ålder och intyget skickar vi in digitalt. Detta ingår vid ansökan om förlängning och du kan därmed visa att du uppfyller de medicinska kraven. De högre behörigheterna är C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D och DE. Transportstyrelsen meddelar i god tid när det är dags att ansöka om förlängning av din högre behörighet. Körkortshälsan har ett av landets lägsta priser för dessa intyg. Dessutom får du personlig service om det mot förmodan skulle uppstå några komplikationer eller problem under ansökningsprocessen. När vi skickat in läkarintyget digitalt redan under läkarbesöket har du också tillgång till det digitalt via mina sidor på 1177.se

Vi kan göra synundersökningen under läkarbesöket utan extra kostnad men vi rekommenderar att du tar med ett synintyg från din optiker om du bär linser. Vi vill gärna se din medicinlista under besöket. Tillstånd som diabetes, sömnapné, stroke, med mera kan leda till att Transportstyrelsen kräver kompletterande intyg för det specifika tillståndet. Diabetesintyg får du också på köpet utan extra kostnad vid ditt läkarbesök.  

intyg
Rulla till toppen